Курсове категория А за мотор

с обем на двигателя над 50 кубика. Курсовете за мотоциклет категория А са сред най-предпочитаните за младежите, обучението на полигон и при реална пътна обстановка са избрани за подобряване на тяхната способност и умения за управление на мотоциклет.

Да управляваш мотоциклет има много предимства. Да се придвижваш на две колела, лавирайки из градските задръствания спестява не само много време, но и нерви. Привилегията да пристигнеш на време на мястото на уговорената среща е присъща с особена сила за мотористите.

Ако оставим на страна чисто практическата гледна точка, карането на мотор има и голям емоционален заряд. Усещането за свобода, когато яхнеш мотора, докато вятъра брули лицето ти е емоция, която трудно може да се опише с думи. Трябва човек да я изпита, за да разбере какво е. Няма смисъл и да ви убеждаваме и как ефектно изглежда мъжкарят яхнал своя Harley, а на мястото зад него седи привлекателната му приятелка. Признайте си, че поне веднъж сте поглеждали завистливо при вида на такава гледка.

Независимо какви подбуди ви подтикват да се запишете в курс за придобиване на свидетелство за правоуправление на моторно превозно средство категория А бъдете уверени, че няма да съжалявате. Благодарение на нашето обучение вие ще се превърнете в напълно подготвен и квалифициран водач на мотоциклет.
За да се запишете за курса трябва предварително да подготвите копие от личната си карта, копие от дипломата си за завършено образование (най-малко средно), снимка паспортен формат, както и копие от книжката си за категория В или по-голяма в случай, че имате такава.
Съгласно българското законодателство категория А се разделя на:

Курсове категория А1
Притежателите на свидетелство за категория А1 имат право да управляват мотоциклет с работен обем на двигателя до 125 см3 и максимална мощност 11 kW. Предимството на тази категория е, че можете да я придобиете и на 16 годишна възраст, а обучението можете да започнете най-рано на 15 години и 9 месеца.
Както и при обучението за другите категории са предвидени теоретическа и практическа част. Теоретическата част включва лекции по теми, свързани с безопасността на движението и устройството на мотоциклета. След приключване на обучението преминавате през вътрешен изпит по време, на който трябва да отговорите на 45 въпроса от затворен тип, които при верни отговори ще ви донесат 97 точки. Изпитът се счита за успешно положен, ако постигнете минимум 87. В случай, че притежавате книжка за категория В или по-висока, не подлежите на изпит по теория.

При успешно полагане на теоретическия изпит вие преминавате на изпит на практика (кормуване), който съдържа изпълнението на определени елементи. Успешното полагане и на практически изпит ви дава възможност да се явите на външен изпит. Той се провежда по абсолютно същата схема с тази разлика, че се организира от Държавната автомобилна инспекция (ДАИ).

Категория А2
За мотоциклети с мощност не по-голяма от 35 kW и отношение мощност/маса не по-голямо от 0.2. За да се запишете за това обучение е нужно да сте навършили минимум 17 години и 9 месеца. Обучението за тази категория включва в допълнение и управление на мотоциклет на полигон и в градски условия. Останалите положения са сходни на категория А1.

Курсове категория А
Дава право да управлявате мотоциклет с мощност по-голяма от 15 kW. Останалите положения са аналогични.

Оставаме на разположение за всякакви допълнителнo възникнали въпроси, свързани с обучението.

Обучението в шофьорски курсове
на водачите на моторни превозни средства (МПС) от учебен център АВС ПРО в България е регламентирано от „Наредба № 37 за условията и реда за обучение и провеждане на курсове на кандидатите за придобиване на правоспособност за управление на моторно превозно средство и условията и реда за издаване на разрешение за тяхното обучение”. В нея са заложени изискванията както за учебните центрове, които предоставят услуги по обучение, така и към самите кандидат шофьори, желаещи да се включат в курсове за правоспособност.

Ако сте решили да се запишете на шофьорски курс, първо трябва да си изберете учебен център. В днешните времена на Google ерата това е лесно начинание. Все пак препоръчително е да се допитате до някой приятел или познат, който наскоро е завършил такъв курс на обучение. Попитайте го за впечатления от обучението. Съберете възможно най-много информация, за да направите правилния избор.

За да бъдете допуснати да се запишете на курс за шофьор и да придобиете свидетелство за правоуправление категория B, е необходимо да имате навършени минимум 17 години и 9 месеца и да имате завършено най-малко основно образование. При записването трябва да набавите и няколко документа – копие от личната си карта, копие от дипломата, медицинско свидетелство (можете да се обърнете за него към личния си лекар), което не е задължително за курса, но без него няма да ви издадат шофьорска книжка в КАТ и снимка.

Обучението протича в няколко направления:

1. Практика

По време на практическото си обучение вие ще управлявате специално модифициран учебен автомобил в присъствието на инструктор. Автомобилът не се различава много от всеки друг, който срещате по улиците в допълнение към надписите на учебния център има добавени и табели с отличителен знак за учебен автомобил. Разликата е, че инструкторът, който седи в дясно до вас има два педала – съединител и спирачка. Така той може да контролира, както потеглянето, така и спирането на автомобила във всеки един момент. Допълнително са монтирани и допълнителни огледала за обратно виждане, настроени по местоположението на инструктора. Имайте предвид, че в автомобила са монтирани и камери, които се използват за контрол на Държавна автомобилна инспекция върху учебните центрове и по тях може да се докаже, че учебният час наистина е проведен.

Практическото обучение трае минимум 31 учебни часа, като в това време влиза както градско,така и извънградско шофиране по Магистрала.

2. Теория

В шофьорските курсове има определен брой учебни часове и задължителни теми за обучение от преподаватели от учебния център. Инструкторите по теория ще ви разяснят положения от правилника за движение по пътищата и основите на устройството на автомобила, които ще са ви от полза по време на шофирането в реални условия, когато няма да има никой до вас за да ви „държи ръката”.

3. Вътрешен изпит

Когато покриете минималния хорариум от часове практика и теория, съгласно изискванията на Наредбата трябва преминете вътрешен изпит. Той се провежда в рамките на учебния център и от неговите специалисти. Той имитира в пълна степен истинския изпит, като начин на провеждане и критерии за успешно преминаване. Покриването на вътрешния изпит е задължително условие за допускането до същинската част.

4. Първа помощ

В допълнение трябва да преминете успешно курс по оказване на първа долекарска помощ при Българския червен кръст. Там ще научите как да правите дишане уста в уста, каква е максималната скорост, с която можете да транспортирате до болницата пострадал от катастрофа и др. Запомнете! Задължително е да окажете помощ на пострадалите, в случай че забележите пътен инцидент.

Денят на големия изпит

Тъй като вече сте минали през вътрешния изпит, тук няма да видите нищо ново. Изпитът се провежда в две части от служители на Държавната автомобилна инспекция (ДАИ). За изпита можете да се запишете ако имате навършени 17 години и 11 месеца, а за да се явите на него, трябва да сте навършили пълнолетие. По време на теоретичната част трябва да отговорите на 45 въпроса, като изпитът ви се счита за успешно издържан, ако съберете 87 от общо 97 възможни точки.

Втората част от изпита е практическа и успешното ми преминаване е в ръцете на същите инспектори от ДАИ. Стига да се справите според изискванията можете да се чувствате горд притежател на свидетелство за право управление категория B.

Нашето предложение за шофьорски курс.
Специална бонусна система с допълнителни 2 часа за всички, които са били точни за обученията. За контакти и информация 0885199140

Цена на шофьорски курсове Категория Б (B) 840 лв. включени всички такси за изпити, материали гориво и други.
Удобни райони за курсистите в гр. София са Младост, Дружба, Горубляне, Мусагеница и Дървеница.

Свидетелство за правоуправление категория „С“ ви дава право да управлявате моторни превозни средства с максимална маса над 3.5 тона. Тази категория превозни средства се отнася за превоз до 8 пътници без мястото на водача. Също така можете да управлявате и моторно превозно средство с максимална маса над 3.5 тона във състав с ремарке, чиято маса не надвишава 750 кг.

Какво ви предлагаме?

Избирайки нашия учебен център, вие ще имате възможността да се възползвате от нашите конкурентни предимства в курсовете за категория Ц пред другите учебни центрове на пазара. Вие можете да заявите участието си в курса и по телефон или е-mail, без да се налага да посещавате някои от нашите офиси. Теоретичните и практическите часове се провеждат в удобно за вас време. Ние сме гъвкави и по отношение на необходимост от неотложно и бързо преминаване на обучението в ограничен времеви интервал. Предоставяме възможност за разсрочено плащане на таксата за обучение съобразно удобен за вашите нужди погасителен план. Разполагаме с офиси из цялата страна в удобни и комуникативни локации с възможност за използване и на полигон.

Нашият учебен център разполага с опитни преподаватели с много висок процент на успеваемост на техните курсисти по време на външния изпит. Гарантираме ви управление на нови и непрекъснато поддържани в техническа изправност автомобили. Учебните ни зали са оборудвани с цялото необходимо оборудване – компютри, проектори, мутимедийни тренажори и др.

По време на обучението си можете да разчитате на толерантност и разбиране от страна на нашите инструктори по отношение на показваните от вас умения и напредък с течение на времето. Можете да сте уверени в професионалния и етичен подход на нашите преподаватели. В нашата работа ние възприемаме индивидуалния подход към всеки курсист, така че да извлечем най-доброто от него за успешното полагане на външния изпит и придобиването на реални умения при управлението на моторни превозно средство от категория „С“.

Какво трябва да направите?

За да се запишете за участие в курс на обучение за придобиване на свидетелство за правоуправление от категория „С“ е необходимо да представите в учебния център:

  • Копие от дипломата ви за завършено най-малко основно образование
  • Копие от свидетелство за правоуправление категория „В“. В случай, че не притежавате такова вижте информацията за това на нашия сайт.
  • Свидетелство за психологическа годност или т.нар. психо тест
  • Актуална снимка

В какво се състои обучението?

Обучението е съставено от две части:

  • Теоретична част, включваща теми свързани с общото устройство на превозното средство и с превоза на товари;
  • Практическо обучение, включващо управление на товарен автомобил.

Курсове категория Е

Както е известно категория Е не може да се използва самостоятелно. Тя дава право за управление на моторно превозно средство от категории C, D и Е в състав с ремарке, с обща маса заедно с неговия товар от над 750 кг. За повече информация вижте по-долу:

В+Е
С нея имате право да управлявате лек автомобил с обща маса до 3.5 тона в състав с ремарке, чиято маса с товар надвишава 750 кг. (при условие, че масата на ремаркето с товар не надвишава масата на автомобила без товар). Изрично условие е предварително да сте придобили вече свидетелство за правоуправление от категория В. Специфичното е, че изпитът се състои само в практическа част. При записването си за курса трябва да представите една снимка паспортен формат, копие от шофьорската ви книжка, контролния талон, както и оригинал и копие на дипломата ви за най-малко основно образование. Практическото обучение включва управление на лек автомобил с ремарке на полигон и по пътищата на републиканската пътна мрежа.

С+Е
Тази категория ви дава право да управлявате товарен автомобил с обща маса заедно с товар над 3.5 тона в състав с ремарке с допустима максимална маса над 750 кг. Условието за тази категория е, че предварително трябва да притежавате свидетелство за категория С, както и стаж от минимум една година. Разликата тук е, че изпитът включва както практика, така и теория. Необходимите документи за записване са копие от лична карта, оригинал и копие на диплома за минимум основно образование, една паспортна снимка, копие от шофьорската книжка и контролния талон, както и Справка– „Нарушител за региона” (издава се от КАТ).

D+E
Категорията дава право да управлявате автобус (с повече от 8 седящи места) в състав с ремарке, чиято допустима максимална маса с товар превишава 750 кг. Предварително е необходимо да имате категория D. Изпитът е по теория и практика. Необходимият набор от документи за записване е аналогичен с тези за категория C+E.

Излишно е да ви убеждаваме, че категориите +Е ви дават голямо предимство на пазара труда, в случай че сте избрали да печелите прехраната си като шофьор. Способността ви да управлявате ремарке ви дава възможност да избирате измежду повече варианти при търсене на работа.
Това е добро решение и за малкия бизнес. Често собственици на малки магазини, заведения и други са принудени да извършват сами много от ежедневните си дейности. Тук категорията +E може да облекчи много работата ви и да спести част от регулярните ви разходите за транспорт.

Page 1 of 2

Контакти