Курсове за начинаещи и напреднали любители на фотографията и визуалното изкуство. Обучение на различни фотографски техники за любители и професионалисти по фотография.
За всеки от нас е видимо как с течение на времето технологиите от нашия живот стават все по-съвършени и все по-лесни за използване. В същото време цената за един и същ клас фото апарати и оборудване с времето спада значително, ставайки все по- достъпно за повече и повече хора.

Технологичният прогрес във фотографията и фотоапаратите някак само естествено отхвърли използването на класическите филми и премина в ерата на дигитализацията. Вече няма нужда да чакате с дни за да вземете снимките си от местното фото студио, а професионалните фотографи вече не губят часове в тъмната стаичка, за да проявяват творбите си. Времето от натискането на спусъка до визуализиране на готовата снимка на екрана на компютъра вече е възможно дори за 30 секунди.

Всичко това спечели много приятели на рисуването със светлина, каквото всъщност е значението на терминът „фотография“ в превод от гръцки. Това изкуство стана все по-достъпно и популярно сред хората в последните години. Вече не е нужно да пръскате безумно много пари за оборудване и да сте богове във фотографията, за да направите едни нелоши снимки.

Но ако сте решили да направите крачката от любителя фотограф към професионалиста или просто сте се чудили как е направена някоя снимка, когато сте я видели в интернет, то значи ние имаме решение за вас. Предлагаме ви курс по фотография, който ще отговори на всичките ви въпроси и чрез който да подобрите значително своите фотографски способности. Нашият екип от изключителни професионалисти, чиито снимки греят от страниците на най-популярните списания, ще ви потопят в света на фотографията чрез теоретични сесии и практически упражнения, за да сте способни:

  • Да използвате свободно основните фотографски понятия – яркост и контраст, отвор на блендата, сила на околната светлина, скорост на затвора, ISO чувствителност на матрицата, баланс на бялото, експозиция на кадъра и др.,
  • Да направите правилен избор на оборудване за фотография – ще разберете повече за предимствата и недостатъците на различните марки и модели фотоапарати, предназначение и видове обективи (фокусно разстояние и възможности), разновидности на фотографски филтри, стойки и стативи, осветително оборудване – светкавици и оборудване за фото студио, фото принтери и др.
  • Как да кадрирате - как да разположите обектите на снимката, какво да „изрежете“ и какво да остане вътре във вашия кадър и къде точно,
  • Да разбирате основите и принципите на цифровата фотография – да можете да определяте правилната експозиция, характеристиките на околната светлина, настройки и др.,
  • Да използвате различни похвати при снимане – ще се научите на панорамна фотография (заснемане и сглобяване), ще правите нощни снимки, ще снимате водопади и течаща вода, спортни снимки, портретна фотография, черно-бели снимки, снимане на цветя, насекоми и макрофотография, ще научите всичко за HDR фотографиите,
  • Да снимате в RAW и други формати без намеса от фотоапарата при запазване на снимката,
  • Да правите компютърна обработка на снимки – софтуер и техники, защита на авторските права с добавяне на EXIF метаданни и водни знаци за авторски права и т.н.
  • Да съхраните снимките си в архиви и да ги споделяте в Интернет,
  • Да се възползвате от фото пазарите и ще се научите да припечелвате от продажбата на снимки,
  • Ще се запознаете с безценни Интернет ресурси.

Контакти